Meny Stäng

Att köpa ny säng

Tänker du köpa ny säng? Är du kanske trött på att vakna med ond rygg, eller på att inte få en hel natts sömn på grund av en dålig säng. Alla vet att en bra dag kräver att man fått en god natts sömn men alla tänker ändå inte på hur mycket sömnen verkligen betyder för välbefinnandet. Den som varit vaken några nätter vet hur man påverkas av sömnbristen, och även om man sover oroligt ger det effekter på det vardagliga livet. För att man ska sova förutsätts att man har en lugn och rogivande miljö i sovrummet och naturligtvis en bra säng.

Hemmets viktigaste möbel

Sängen är hemmets viktigaste möbel så om du inte sover bra i din gamla säng är det nästan ett måste att skaffa en säng som gör att du kan få den nödvändiga och välgörande nattsömnen. Men, det är inte alltid så lätt att veta vilken säng man ska välja. I de stora möbelvaruhusen står sängar på rad, och alla ser ungefär lika sköna ut. Visst kan man lägga sig ner en stund för att testa men man hinner inte känna hur den egna kroppen reagerar på en säng på bara några minuter. Det finns ju inga regler för hur en bra säng ska vara, utan den säng som är bäst för dig är den som passar för just din kropp.

En del behöver en fast säng för att sova bra, medan andra sover bäst i en mjuk säng. Vi är alla unika och har olika krav och önskemål, och som tur är finns det många olika sängar och madrasser att välja på så att alla kan få en säng de sover bra i. Det säkraste sättet att få en bekväm säng utan att behöva testa olika madrasser i olika sängar är att välja en kontinentalsäng.

Sängen med den bästa komforten

Kontinentalsängar ger generellt den bästa komforten på grund av sin unika uppbyggnad. En vanlig säng består av en sängbotten där man lägger på en bäddmadrass och får en komplett bädd. Kontinentalsängen består av tre lager madrasser ovanpå varandra och därför blir sängen extremt mjuk och bekväm. I botten på kontinentalsängen finns en madrassbotten och ovanpå den en resårmadrass. Och ovanpå denna madrass ligger en bäddmadrass.

Vi har alltså tre tjocka lager som garanti för en god nattsömn. Om du köper en dubbelsäng och du och din partner inte har samma krav på komforten kan ni välja två resårmadrasser för individuell komfort. Då går det att få olika fasthet på de två madrasserna, och båda sover lika gott även om ni har helt olika krav och behov.

Vikt, längd och hur du sover

Tre faktorer påverkar hur fast säng du behöver ha:

  • Vikt
  • Längd
  • Hur du sover

Väljer du en stor resårmadrass får du samma komfort i hela sängen. Det största utbudet av kontinentalsängar hittar på nätet. När du handlar på online kan du i lugn och ro titta igenom hela sortimentet för att hitta din favorit. Du kan dessutom enkelt jämföra priser för att få din favorit till det absolut bästa priset.