Meny Stäng

Sängbord

Att en bra säng är förutsättningen för en god nattsömn råder det väl ingen tvekan om. Men, visste du att inredningen i sovrummet också kan spela roll för hur bra du sover? Det finns många tips om hur man inreder ett sovrum för att skapa de bästa förutsättningarna för vila och sömn. Till exempel finna det vissa färger som upplevs som lugnare än andra, och som därför lämpar sig bra i ett sovrum. För att få en lugn och rogivande atmosfär är det också bra att undvika alltför livliga mönster och grälla färger både på väggar och textilier.

Det optimala är om man också kan undvika att ha dator, tv och jobbrelaterade saker i sovrummet, eftersom de kan verka distraherande och göra att det blir svårt att koppla av. Har du datorn stående på ett skrivbord i sovrummet tänker du kanske på jobbet, eller andra saker, istället för att koppla bort allt och slappna av. Och så får du svårt att somna.

En lugn och rogivande miljö och en bra säng ger dig de bästa möjligheterna att få den där livsnödvändiga sömnen. Men, det är givetvis också bra om du kan ha en del saker nära till hands, så att du slipper gå upp när du väl kommit i säng. Det finns ju en del saker som vi behöver ha i närheten även när det är dags att sova. Väckarklockan, vattenglaset, kvällslitteraturen och en lampa. Allt detta kan du ha inom bekvämt räckhåll när det är dags att komma till ro, om du investerar i ett sängbord. Och det behöver verkligen inte vara en investering som märks speciellt mycket i plånboken, trots att det faktiskt är en god investering för din sömn.

Köp ett sängbord

Sängbord finns i många olika varianter, så det spelar ingen roll hur ditt sovrum ser ut eller vilken smak du har. Har du ont om plats och inte tycker att det ryms ett vanligt sängbord finns det varianter som kan hängas på väggen och som därför inte tar någon dyrbar golvyta alls.

Man kan kanske fråga sig hur ett sängbord kan påverka sömnen. Men, det är egentligen inte så konstigt som det kan verka. Om du varvat ner med en bra bok och känner dig trött och avslappnad är det inte så bra om du behöver kliva upp ur sängen för att lägga bort boken. Många har svårt att somna, och om man då måste gå upp försvinner den där avslappnade känslan och det kan vara svårt att komma in i samma känsla igen. På samma sätt är det om du vaknar till under natten och, till exempel, behöver dricka lite vatten.

Måste du då stiga upp och ta dig till badrummet eller köket, tända lampan och tappa upp vatten, är du förmodligen så vaken att det kan bli problem att somna igen. Kan du istället enkelt komma åt ett vattenglas vid sängen kan du bara släcka törsten, lägga ner huvudet på kudden och somna om. Ett sängbord är, med andra ord, en liten möbel som är både praktisk och bekväm och som gör ditt sovrum mer funktionellt.

Sängbord till kontinentalsäng

Ett sängord bredvid kontinentalsängen är det många som har behov av. Man vill ju ha någonstans att lägga mobilen, glasögonen, vattenglaset etc. Vi har inte samma behov av sängbord även om alla nog behöver någon form av avlastningsyta vid sängen. Vad vi vill ha till hands varierar och därför är det också en helt individuell fråga vilken typ av sängbord man vill ha. Någon kanske bara behöver en liten yta där man kan ha det där vattenglaset och en väckarklocka, medan andra också vill ha plats för böcker och tidningar, mobil och en massa annat som man vill ha nära till hands. Och att behoven är så varierande avspeglar sig också i utbudet av sängbord.

Du kan få ett enkelt och stilrent sängbord där du får plats med det allra viktigaste, men det finns också sängbord med både hyllor och lådor, så att du kan förvara allt du vill ha i närheten av sängen.

Hus och hem är ett stort intresse för många, och intresset för heminredning har nog aldrig varit större än nu. Den heta trenden medför att vi kan hämta massor av inspiration både från tidningar, tv och sociala medier. Det i sin tur ger många inspiration att inreda ett personligt och unikt rum. Det är lätt att tro att det ser likadant ut i alla hem eftersom vi ser på samma tv-program och läser samma inredningsmagasin. Men, eftersom vi har tillgång till så många olika inspirationskällor kan var och en plocka det man tycker om och sätta ihop till ett hem som passar en själv.

Vi ser idag inte bara en trend inom inredning, utan det finns många olika stilar, som alla känns lika aktuella. Därför finns det ett enormt stort utbud av både möbler och inredningsdetaljer, och de finns för alla tänkbara inredningsstilar. Och naturligtvis finns det också gott om klassiska möbler som är helt tidlösa och som passar in i stort sett överallt. Detta gäller möbler i allmänhet, och det gäller naturligtvis också sängbord.

Vägghängt sängbord

Det spelar alltså ingen roll om du gillar lantlig, romantisk, klassisk, retro, antik eller supermodern inredning. Du kan hitta många sängbord som passar in hemma hos dig oavsett stil och smak. Det är bara att ge sig ut och botanisera i det stora utbudet av sängbord och försöka välja ut ett bord som motsvarar alla de krav du har på både design och funktion. Sängbord finns i alla möbelaffärer, men sortimentet är kanske inte så stort i de enskilda butikerna.

Om du vill slippa åka runt till en massa olika möbelaffärer, kan du istället titta här, på nätet, där du hittar ett stort och varierat utbud på ett och samma ställe. Nätet ger dig också tillgång till det största sortimentet var i landet du än bor. Handlar du online spelar det ingen roll om du bor i Stockholm eller långt ute i glesbygden. För en gångs skull har du tillgång till alla nyheter i samma stund de kommer ut på marknaden även om du bor långt från städer och butiker. Här kan du välja sängbord som uppfyller alla dina krav och önskemål.