Meny Stäng

Sängkappor

Använder du sängkappor på sängarna i ditt hem? I så fall har du fattat ett klokt beslut. Kappan skyddar madrassen men den höjer också helhetsintrycket och ger ett mer stilrent och elegant intryck. Om du ännu inte har fått upp ögonen för den här typen av produkt så är det hög tid att ta en titt på vilken skillnad sängkapporna faktiskt gör. Du kommer säkert bli förtjust i den utseendemässiga skillnaden, och sannolikheten är stor att du kommer bestämma dig för att det är dags att införskaffa en kappa till varje säng.

>> Beställ Sängkappor online – klicka här.

Fördelar med sängkappor

Det finns gott om fördelar med att använda sängkappa, såväl praktiska som estetiska. När det gäller de praktiska delarna så handlar det främst om att kappan skyddar sängen från olika typer av smuts. En annan aspekt som är både praktiskt och estetisk är att det går att trolla bort mindre skönhetsfläckar med hjälp av en kappa. Det är förstås inte så att fläckarna försvinner, men de blir inte längre synliga för den som tittar, vilket ju på många sätt är huvudsaken. En annan positiv aspekt är att du, om du vill, kan placera två enkelsängar intill varandra och låta dem fungera som en dubbelsäng, även om sängarna inte är likadana utseendemässigt. Med kappan på är det ingen som kan se att sängarna inte är lika. Du skapar ett enhetligt utseende utan att behöva anstränga dig speciellt mycket. En fördel som också är värd att nämna är att du, om du vill, kan placera förvaringslådor med saker i under sängen utan att det sedan syns när någon kommer in i sovrummet och ser sig omkring. Du kan skapa ett städat intryck trots att det förvaras en mängd saker där under.

En annan stil

Det finns egentligen inga tungt vägande skäl till att inte sätta på en sängkappa på sängen. Det är enkelt att göra detta och det är även lätt att ta av den vid behov. Det gör att du utan problem kan tvätta den när än det behövs. Du får med andra inga problem att upprätthålla god hygien i sovrummet på grund av tyget. En av de saker som gör att många får upp ögonen för sängkappor är att det går så snabbt och lätt att förändra stilen i rummet med hjälp av denna. Du kan naturligtvis välja material och färg själv, något som gör att du får väldigt stort inflytande på vilket intryck som ska skapas. Du kan med hjälp av en vacker satinkappa skapa ett lyxigt, svalt intryck i rummet. Vill du istället förmedla en varm, inbjudande känsla kan du till exempel satsa på ett tyg med volanger och spetsar, vilket också bidrar till en mer romantisk stil. Är du ute efter att förmedla en känsla av enkelhet och lyx på samma gång kan linnetyg vara det rätta materialet för sängkappan, men det finns förstås många tänkbara alternativ.

Så mycket kostar sängkapporna

En sängkappa behöver inte alls vara särskilt dyr. Det går att hitta alternativ från cirka 300 kronor. Om du letar noga kan du till och med hitta något billigare modeller, även om de inte hör till vanligheterna. Hur mycket du får betala för kappan beror på flera olika saker. Saker som spelar in och påverkar priset är bland annat material och mått, men naturligtvis även varumärke och några andra faktorer. Trots att det finns sängkappor för runt 300 kronor betyder det inte att alla kappor är billiga. Det finns gott om alternativ som du får räkna med att betala mellan 1 500 och 2 500 kronor för. Då handlar det ofta om sängkappor i dyrare material, med mer påkostat hantverk. Fördelen med detta är att den som bara är ute efter en sängkappa för att skydda sängen från smuts och för att skapa ett mer ombonat intryck i sovrummet lätt kan åstadkomma detta utan att det kostar för mycket. Den som å andra sidan vill skapa en lyxkänsla i rummet och inte är beredd för att låta förändringarna kosta kan spendera några hundralappar extra och få en mer exklusiv sängkappa som faller den nya ägaren i smaken. Det finns helt enkelt något för alla, vilket syfte man än har med att vilja börja använda den här typen av produkt.