Meny Stäng

Sängkistor

Sängkistor är kanske inte lika vanliga idag som de var en gång i tiden, men det innebär inte att de inte säljs än idag. Skillnaden mot förr är att det numera finns en mängd olika utseenden och stilar på kistorna. Detta gör att många av de så kallade sängkistorna idag även platsar utmärkt i andra delar av ett hem än just vid sängen.

Många fördelar

Det finns gott om fördelar med sängkistor. De kan användas till många ändamål och även på många platser i hemmet. En av fördelarna är förstås den mest uppenbara funktionen, nämligen att kistorna ger gott om förvaringsutrymme. Det går att lägga allt från dvd-filmer till kläder eller sänglinne i kistan och det är helt upp till ägaren att avgöra vad som bör få plats där i. Vad som ska placeras i kistan beror förstås både på i vilket rum den står, och vilka förvaringsutrymmet som finns för övrigt i rummet. För vissa kan det viktigaste vara att ha någonstans att lägga alla barnens leksaker än något annat. För andra kan det vara nödvändigt att ha någonstans att stoppa undan gardiner och plädar. Behovet varierar och det fina är att det inte finns något felaktigt sätt att använda en sängkista. Det är helt ägarens behov och önskemål som styr.

Köp sängkistor online:

Bra priser
Billiga sängar
 • Sängkistor
 • Trendrum har stort sortiment sängkistor till mycket bra priser.

  Förvara sängkläderna i en fin kista.

  Låga priser & stort sortiment
  Snabb leverans!
  Betala 14 dagar efter leverans utan avgift!
 • Beställ online:
Sortiment
Ställbara sängar
 • Förvaringskistor
 • Furniturebox har ett mycket stort sortiment av vackra sängkistor.

  Smart förvaring i sovrummet.

  365 dagar öppet köp
  Snabba leveranser
  Personlig service
 • Beställ online:

Sittplats

Att det går att förvara föremål i en sängkista är en fördel som nog alla är medvetna om. Men det är inte den enda fördelen med den här typen av möbel. En annan viktig sak att nämna är att kistorna mycket väl kan användas som extra sittplats. Det vanligaste är förstås att de fungerar som sittplats i det rum där de används, men vissa av kistorna ser egentligen mer ut som bänkar, och kan mycket väl flyttas till ett rum med ett bord, om det behövs extra platser vid middagsbordet exempelvis.

Många stilar

Utseendemässigt kan sängkistor se ut på många sätt. Det gör också att de är lätta att möblera med i vilket hem som helst. Det finns förstås traditionella kistor i olika färger. Vissa är naturligt träfärgade. De kan antingen behållas i den nyansen, eller lackeras eller målas efter tycke och smak. Det finns också gott om klassiska kistor som redan är målade. De kan till exempel vara vita med svarta hörn av järn, men det är bara ett av många exempel. Förutom träkistorna finns det dock också många andra varianter. Du kan till exempel hitta möbler som kallas för sängkistor, men som i själva verket ser ut som eleganta bänkar, med ben av trä och en klädd sits som går att öppna för att ge förvaringsutrymme. Dessa passar inte bara in i sovrummet, utan kan med lätthet bli en prydnad i vilket vardagsrum som helst. För den som är ute efter ett hem som utstrålar stil och elegans är en sådan sängkista ett ypperligt alternativ. Färgen kan du välja själv så att den passar den färgskala du har valt att inreda med. På det sättet kan du se till att du löser förvaringsproblemet, ser till att skaffa ett par extra sittplatser och dessutom höjer helhetsintrycket i bostaden på nolltid.

Kostnad för en sängkista

Hur mycket kostar då en sängkista? Svaret är att det beror helt på vilken typ av kista du är ute efter. Först och främst bör det kanske nämnas att du faktiskt skulle kunna snickra en själv relativt lätt, om du har vissa färdigheter när det kommer till snickeri. Det är ett förhållandevis enkelt projekt, och det går inte åt speciellt mycket virke. Kanske har du rentav spillvirke liggande från något annat projekt som kan användas. Då behöver det inte kosta många kronor, däremot kostar det lite av din tid.

Om du föredrar att köpa en färdig variant beror priset på modell, varumärke och material. Vissa produkter kostar inte mer än 500 kronor, men det finns också varianter som kostar 3 000 kronor eller till och med mer. förutom material och varumärke spelar förstås också storleken roll. En liten kista är ofta billigare än en stor. Om du vill försöka spara pengar går det naturligtvis att söka efter ett fint begagnat alternativ. Sådana kan du hitta såväl på annonssidor online som på loppis i din egen hemtrakt. Det går alltid att ta hjälp av lite målarfärg eller tyger för att snygga till kistan du köper.